Valpen Leo hittades oskadd dygn

Tio veckor gamla valpen Leo försvann när han sprang iväg efter en skidåkare. Tre dygn senare hittades han oskadd.

UPPHITTAD. Glädjen var stor, inte minst hos matte Martina Strömbäck, när Elin Stenudd och hennes hund Molle hittade tio veckor gamla valpen Leo vid gott mod, trots tre dygn i skogen.

UPPHITTAD. Glädjen var stor, inte minst hos matte Martina Strömbäck, när Elin Stenudd och hennes hund Molle hittade tio veckor gamla valpen Leo vid gott mod, trots tre dygn i skogen.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix2012-12-19 06:00

Den 12 december befann sig Leo på promenad med matte Martina Strömbäck, hennes syster samt ytterligare två hundar. Vid Rammelbergets skidspår fick hundarna syn på en skidåkare och sprang efter. Leo kom aldrig tillbaka. Efter att ha gått fyra varv runt spåret och lockat på honom började Martina tro att någon hade tagit honom med sig.

-  Jag tänkte att han inte springer in i skogen eftersom han är så liten, till slut blev jag helt skräckslagen, säger hon.

Martina ringde en vän som kom och hjälpte till i sökandet, en bekant anslöt med sin schäfer för att spåra efter valpen. Polisen sökte också med hjälp av hund, men utan resultat. På Luciamorgonen fortsatte letandet. En efterlysning lades ut på Blocket. En för Martina okänd tjej, ringde och frågade om hon får starta en grupp på Facebook om försvinnandet.

Tacksam
Det blev inledningen på ett stort engagemang från allmänheten. Lappar sattes upp på anslagstavlor men av Leo fanns inga spår - förrän den 14 december.

-  Då ringde en kvinna och sa att hon hade sett något i skidspåret som hon trodde kunde vara han. Vi åkte dit direkt, säger Martina Strömbäck.

En av dem som följde med var Elin Stenudd, samt Elins mamma och hunden Molle. Efter en halvtimme fick han upp ett färskt spår i skogen.

-  Plötsligt kom Leo ut från en gran, med viftande svans. Det var helt otroligt, min röst höll inte när jag skulle ropa till mamma, säger Elin.

Martina som fanns i närheten kunde till slut återförenas med sin Leo som var mycket pigg.

-  Känslan går inte att beskriva. Jag vet inte hur jag ska kunna tacka alla som har engagerat sig, och speciellt Elin. Jag är så glad, säger Martina Strömbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om