Välbesökt galleria i Kalix

Drygt 200 000 personer besökte Galleria Kalix under de tre sommarmånaderna. Ett bra resultat speciellt med tanke på att alla butiker inte hade öppnat ännu, anser gallerialedaren, Eva Ljungqvist.  -  Vi har en kalkyl på en miljon besökare per år och det klarar vi, säger hon.

NÖJD. Nu är Gallerian i mål och det glädjer Eva Ljungqvist.

NÖJD. Nu är Gallerian i mål och det glädjer Eva Ljungqvist.

Foto: Britt-Louise Spets

KALIX2008-09-03 06:00
Knappt ett år efter invigningen av Galleria Kalix som drabbats av flera motgångar i form av bland annat en brand i Hemköps lokaler samt en vattenskada i bowlinghallen, kan Eva Ljungqvist konstatera att byggnaden börjar bli ett centrum för såväl Kalixborna som besökare från andra orter. Innan juni månad var besöksantalet drygt 45.000 per månad. I juni ökade antalet till 75.000 personer, under juli hittade 92.000 besökare till Gallerian medan augusti månad uppvisar ett antal på 74.000 besökare. -  Det är ett bra resultat eftersom alla butiker inte har öppnat ännu, säger Eva Ljungqvist. hon. Utifrån
Enligt butiksägarna i Gallerian har de haft många kunder från andra orter. En orsak är Ikea, efter sitt besök i Haparanda stannar de till i Kalix, enligt Eva Ljungqvist. -  Dessutom har vi kanske lyckats få fler turister att stanna här, säger hon. Den 19 september flyttar Team Sportia in i sina lokaler och därmed är alla lokaler fyllda. Veckan därpå väntar invigning som bland annat innebär att Kalix nya riktmärke, den stora Galleriagloben tänds. -  Kyrkan är ett fint riktmärke men den orangefärgade globen blir också en symbol för Kalix som har både löjrommen och bandyn, säger Eva Ljungqvist. Byggnaden står klar - nu väntar färdigställandet av parkeringar och andra markarbeten. De blir klara under nästa år. -  Äntligen är vi i mål, säger Eva Ljungqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om