Uthyrning över gränsen

Nu etablerar sig biluthyrningsbolaget Avis i Kalix och om tre veckor är det Haparandas tur. De två orterna i kombination med företagets verksamhet i Kemi och Torneå gör att kunderna nu ges möjlighet att hyra bil i Finland och lämna tillbaka den i Sverige eller tvärtom.

INTERNATIONELLT. Kirsi Klemetti t.v arbetar normalt på Kemi flygplats men hjälper  Vesa Sihvola i väntan på den nya personalen. Mitten, Ulf Ohlsson samt Robert Forsberg.

INTERNATIONELLT. Kirsi Klemetti t.v arbetar normalt på Kemi flygplats men hjälper Vesa Sihvola i väntan på den nya personalen. Mitten, Ulf Ohlsson samt Robert Forsberg.

Foto: Britt-Louise Spets

KALIX2008-03-29 06:00
-  Det här stärker vår internationella policy och breddar nätverken för våra lokala företag, säger kommunalrådet Robert Forsberg. Gränssamarbetet mellan Sverige och Finland tar nu ytterligare ett kliv. I och med Avis nya etableringar i Kalix och Haparanda ges resenärer som landar på Kemi flygplats med fortsatt destination i Sverige möjlighet att hyra sin bil i Finland och lämna tillbaka den i Sverige. I och med etableringarna tar Avis första steget i att bilda en gränsöverskridande biluthyrningsverksamhet som sträcker sig från Kemi till Kalix. Alla fyra kontoren kommer att drivas som ett gemensamt företag med Vesa Sihvola som ansvarig franchisetagare. -  Att ha samma franschisetagare som driver verksamhet i två länder är helt nytt för oss, säger Ulf Ohlsson, riksansvarig för stationsnätet. Nöjd
Robert Forsberg är stolt över den nya etableringen. -  Det här svarar upp bra mot vår policy att bli en kommun med internationell prägel, säger han. Han ser också möjligheter för de lokala företagen att bredda sina nätverk via etableringen. Utöver biluthyrningen avser Avis att köpa in sina bilar från lokala bilföretag. Utmaning
-  Vårt mål är att etablera kontakt med de lokala bilhandlarna, för oss handlar det om inköp av 20-30 bilar per år, säger Vesa Sihvola. Sex personer kommer att arbeta i verksamheten och tvåspråkighet är ett krav. En av dem kommer att vara bunden till Kalix på heltid medan de övriga som arbetar med både uthyrning och bilvård kan komma att finnas på samtliga orter. -  Gränsen känns som en utmaning, det är verkligen jättekul att få vara med och öppna den, säger Vesa Sihvola.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om