Trafikverket: "Vi vill få till en så bra lösning som möjligt"

Trafikverket kommer med Lantmäteriet se över hur trafiken i byn kommer påverkas när alla förutom en avfart stängs till Månsbyn. Men någon lösning med den befintliga vägporten blir det inte.

Förslaget. Så här kommer infarterna till Månsbyn se ut i framtiden enligt Trafikverket.

Förslaget. Så här kommer infarterna till Månsbyn se ut i framtiden enligt Trafikverket.

Foto: Trafikverket

Kalix2015-05-12 17:00

Ingvar Mosesson på Trafikverket är projektledare för bygget av 1+2 väg längs sträckan. Han berättar att en lösning med den vägport som finns mitt i byn inte finns med i Trafikverkets planer.

– Arbetsplanen är fastlagd och har vunnit laga kraft. Det här förslaget med vägporten har inte funnits med i deras överklagan och nu är det de andra förslagen som är aktuella, säger Ingvar Mosesson.

Har det funnits med i diskussionen att göra en på- och avfart längs med vägporten?

– Det är inget som jag kan uttala mig om, jag har inte koll på den historiken, det här har hållit på sedan 2007. Nu försöker vi få till en så bra lösning som möjligt med de förslag som finns. säger Ingvar Mosesson.

Ser ni över på vilket sätt trafiken i byn kommer att öka på grund av detta?

– Det bildades en arbetsgrupp i samband med lantmäteriförrättningen där vi har en representant från Trafikverket med. De ska ta fram ett förslag hur trafikrytmen kommer att förändras, vissa förstärkningar måste göras av byvägarna, säger Ingvar Mosesson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om