Solen deltog i Kalix balfirande

Vädergudarna stod på Kalixstudenternas sida när årets bal gick av stapeln. 165 uppklädda ungdomar paraderade för stolta vänner och släktingar i den traditionella kortegen till Folkets Hus.

Foto:

Kalix2009-06-11 21:24
Som traditionen bjuder inleddes balen i Grodparken där studenterna sorlade och glatt ställde upp framför anhöriga och kompisars kameror som förevigade kvällens höjdpunkt via kameralinsen. Varierande frisyrer, klänningar och accessoarer visade på många timmars planerande innan dagen D äntligen var inne. Och ska man vara fin får man lida pin - det insåg Julia Ullberg som tog chansen och lät sina trötta fötter tillbringa en tid i frihet i väntan på intåget i Folkets hus. Framtidsplaner I årets kull har cirka 220 studenter lämnat Furuhedsskolan vilket är en stor grupp, enligt rektor Kalle Lindbäck som hälsade de 165 balgästerna välkomna med en skål innan fotografering vidtog. Därefter kunde alla ta sig an menyn för kvällen och förbereda sig för den kväll som planerats under så lång tid. Och runt hörnet väntar framtiden. -  Jag ska utbilda mig till ridande polis, säger Daniella Drugge som läst vid samhällsprogrammet med ridinriktning. Rickard Lundh funderar på psykolog och för Sandra Andersson är det sjuksköterska som hägrar. Men först väntar balen. -  Jag hoppas att vi får trevligt, speciellt för våra damers skull, säger kavaljeren Anton Bergström.
Fakta/Balmeny Förrätt: Skagentoast Varmrätt: Fläskfilémedaljonger med balsamico- och bearnaisesås samt stekta potatiskroketter Dessert: Vaniljpannacotta med frostnupna hallon
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om