Anna-Lena Andersson säger att hon själv har jobbat med utåtagerande människor "och då gäller det att ta det varligt och försiktigt":
– Jag är inte för att medicinera, om det handlar om svår ångest så är det en bedömning som ska göras av läkare, annars handlar det mycket om bemötande och förhållningssätt. Mediciner har också konsekvenser. Det här är svåra frågor som kräver att hela arbetsgruppen hjälps åt, där en person inte lyckas kanske en annan lyckas, hur tar vi oss vidare i situationen? Det kan också vara så att om duschningen inte fungerar på morgonen så kanske den gör det på eftermiddagen, kvällen eller dagen därpå. Om det inte heller räcker så kan vi behöva anlita proffs på just bemötande.
Anna-Lena Andersson är inte insatt i detaljer i ärendet, och hon kan inte uttala sig om den beskrivning Sara ger.
– Vi ska inte använda tvång och i det här sammanhanget vill jag alltid ha nollvision, säger Anna-Lena Andersson.
Katarina Burman, socialnämndens ordförande (V), säger att det inträffade är "väldigt, väldigt bekymmersamt och tråkigt":
– Vi tar givetvis helt avstånd från det här, vi ska jobba vidare med saken för det är naturligtvis inte så här det ska gå till. Vi ska göra om och göra rätt.
Katarina Burman avstår från att kommentera Saras upplevelser, med hänvisning till att de rör enskild.
Chefen vid den aktuella avdelningen på Rönngården avstår från att kommentera saken och hänvisar till Anna-Lena Andersson.