Sista balen ut i Kalix

På torsdagen var det dags för länets sista studentbal. Kalix stod för värdskapet och solen vann över molnen samtidigt som studenterna samlades i Grodparken för den årliga kortegen. Och som vanligt gick kalixborna man ur huse för att se på all fägring.

ÅSKÅDARE. Gatan kantades av människor som ville se de vackra studenterna.

ÅSKÅDARE. Gatan kantades av människor som ville se de vackra studenterna.

Foto: Britt-Louise Spets

KALIX2008-06-13 06:00
I år tar 200 elever studenten från Furuhedsskolan och Naturbruksgymnasiet i Kalix. Alla går inte på balen, men de flesta fanns på plats vid samlingsplatsen i Grodparken som har blivit en tradition. Där fanns också anhöriga som med stolthet fotograferade, fixade hårslingor och rätade till kavajslag i väntan på att kortegen skulle starta. Anförda av tre trumslagare som mäktigt höll i taktpinnarna bildade de sedan en kortege som lyste upp Köpmannagatan och som på beställning visade sig även vädret från sin bästa sida.Framtiden väntar ...
Rektor Karl-Göran Lindbäck vid Furuhedsskolan fanns på plats vid Folkets hus för att ta emot de 140 gästerna och höja glaset för en gemensam skål innan de kunde gå in till den väntande trerättersmiddagen. Innan dess hann paren mingla och visa upp sina kreationer för en stor skara människor som trängdes på torget utanför Folkets hus där den röda mattan var utrullad. Och på fredagen väntar studentutsläppet - därefter väntar framtiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om