Så gick spaningarna efter Ludvig

Den ryggsäck man fann under måndagen, som med största sannolikhet tillhör Ludvig Iresund, utlöste stor aktivitet.

På väg ut i sök.

På väg ut i sök.

Foto: Lotta Nilsson

Kalix2018-06-06 18:20

Sedan ett år tillbaka är Ludvig Iresund, 24, från Kalix försvunnen och polis och Missing people har sökt efter honom i flera omgångar.

Under måndagen hittade en privatperson en ryggsäck i ett skogsområde mellan Kalix och Karlsborg. Fyndet anmäldes till polisen, som i sin tur gick ut med att ryggsäcken kunde tillhöra "en man i 25-årsåldern som sedan ett år tillbaka varit anmäld försvunnen". I väskan låg Ludvig Iresunds pass, enligt uppgifter till Norrbottens Media.

Läs även: Här söker hundförare Ludvig Iresund

Alla efterforskningar har hittills gjorts förgäves. Men ryggsäcken har hittats på en plats som ligger långt från de platser där man tidigare sökt efter Ludvig Iresund.

Under tisdagen sökte fem hundförare med fem hundar från Kalix och Luleå efter fler spår. De sökte på flera områden men trots det gav sökinsatsen ingenting.

– Dessvärre har vi inte påträffat någonting mer som kan ge svar på alla funderingar, men eftersöket kommer att fortsätta om än i något mindre omfattning, berättade polisens kommunikatör Liv Fahlén på onsdagen till Piteå-Tidningen.

Förutom ryggsäcks-fyndet har polisen tidigare återfunnit Iresunds cykel i ett skogsområde, men den upptäckten går ett år tillbaka i tiden.

Ludvig Iresund var vid försvinnandet 24 år gammal och bosatt i egen lägenhet i centrala Kalix. Iresund försvann spårlöst lördagen den 22 juni i fjol efter ett besök på sin arbetsplats på Norrbottens Media i Kalix. Polisen misstänker inget brott bakom mannens försvinnande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om