Rekord på naturbruksdag

Den årliga naturbruksdagen på Kalix naturbruksgymnasium lockade 1.500 besökare.
Många var föräldrar till blivande eller nuvarande elever på skolan, men även Kalixborna fanns på plats möjligen lockade av det omtalade julbordet.

KALIX2006-12-04 06:00
Tillströmningen till naturbruksgymnasiets årliga öppet hus var större än vanligt i år.
Cirka 1.500 besökare hittade till skolan för att ta del av dess utbud som har en stor spännvidd. Odlad öring och lax, skördare, skotare, timrade knutar och god mat, var något av det som presenterades.
På julbordet lyste lax av ­alle­handa slag. Skolans egen odling står för råvaran. En stolt kock, Lennart Alm tog emot 320 gäster som bokat plats för att njuta av alla delikatesser som stod till förfogande.
- Det är rekord i år, vi har till och med en kö ifall någon plats skulle bli ledig, säger han.

Från andra kommuner
Att många av eleverna på skolan kommer från andra kommuner än Kalix råder det ingen tvekan om. Dialekterna avlöste varandra, en av dem som fanns på plats var Per Grankvist från Vidsel. Tillsammans med sonen Adam Grankvist kollade han in skolan som eventuellt blir sonens hemvist till hösten.
- Här finns ett brett utbud som ger stora möjligheter men det viktiga är ju vad Adam tycker. Jag är mer intresserad av boendeformen, säger han.
Andreas Fredriksson från Piteå går tredje året på skolan och har utbildat sig till maskinförare.
- Det här är en bra skola med bra lärare. Vill man lära sig något så får man det, säger han.

Bygger timmerstuga
Tobias Öqvist från Piteå och Sarah Hörtin från Stockholm är två elever som vet vad arbete innebär.
I ett projekt tillsammans med de övriga klasskompisarna från årskurs två på naturbruksspecial bygger de en timmerstuga som kommer att auktioneras ut till våren.
- Att timra stugan är både tanke- och tidskrävande, det krävs tålamod, säger Tobias Öqvist.
Det är bara att hoppas att tålamodet håller i sig så budet blir högt. Planerna är nämligen att åka till Kanada för inkomsten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om