Pepp på dans

Kalix Dance Camp är i full gång. Inne och utomhus vid Kalix Folkhögskola får barn i olika åldrar lära sig hiphop i olika stilar.

DANSLÄGER. Kalix Dance Camp erbjuder gratis sommaraktivitet med hiphopdans.

DANSLÄGER. Kalix Dance Camp erbjuder gratis sommaraktivitet med hiphopdans.

Foto: Susanne Holmberg

KALIX2017-06-16 16:04

Sommarlovsaktiviteten som är gratis att delta i pågår i två veckors tid. Dansledarna Ellen Olsson, Milo Burvall, Elin Söderlund och Alicia Vuolikainen kommer alla från Kalix Dancing Crew.

–Det är kul att ha dansklasser med barn, de ser upp till en som ledare precis som jag såg upp till mina ledare när jag var mindre. De blir så stolta när de har lärt sig någonting nytt och då blir jag stolt över dem, säger Ellen Olsson som för dagen håller klasser i streetdance.

Alla dansledarna är eniga om att dans och särskilt hiphop, är något som stärker självförtroendet hos barnen eftersom det ofta går ut på att man peppar varandra att våga dansa solo inför gruppen genom att högljutt heja på. Något som också stärker kamratskapen.

–I början av veckan när vi körde övningen ”circle” var det få som vågade gå in i mitten och visa sina egna grejer. Nu har alla vågat göra det, säger Elin Söderlund som leder en klass i dancehall tillsammans med Alicia Vuolikainen.

–Man mår bra och blir glad av att dansa, säger Milo Burvall som leder breakdance.

Arrangören Susanne Björk, Studieförbundet vuxenskolan/Vi Unga är nöjd med aktiviteten som lockat fler deltagare än hon hade förväntat sig. Hon är mån om att kunna erbjuda en bredd av aktiviteter för unga i Kalix och då är det viktigt att rekrytera nya dansledare.

–Därför har dansledarna fått åka på en inspirationsresa till dansfestivalen Streetstar i Stockholm i våras, berättar hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om