Nya grepp på Valhall

Det händer saker på Hotell Valhall. Såväl organisationen som konceptet har förändrats under de senaste månaderna.
- Vi måste förändra oss, annars är det svårt att hävda sig i nöjesbranschen, säger Linda Frohm, delägare.

KALIX2007-07-06 06:00
Årets stora satsning är Before, som flyttat in där man tidigare hade restaurangen Freja. Before kan beskrivas som en blandning av kafé, barhäng och ett förfestställe - något som tidigare har saknats på Hotell Valhall. Lokalen har fått en totalrenovering inför öppningen förra veckan. Man håller öppet 365 dagar om året från klockan 14.00 och stänger tidigast klockan 22.00. Under premiärveckan har det varit gott om folk varje kväll.
- Vi tror stenhårt på den här satsningen, vi kände att det saknades en spontan mötesplats som drar hit folk innan nattklubben öppnar, säger Linda Frohm.
Idén kom ursprungligen från Mikael Selberg och Robert Sundqvist, som nu är ansvariga för driften av Before.

Ny nattklubbsansvarig
I februari tog Johan Carlsson över rollen som chef över nattklubben och nöjesavdelningen på Hotell Valhall. Johan Frohm, en av delägarna i Hotell Valhall, lämnade ifrån sig det ansvaret för att istället koncentrera sig på Cape East i Haparanda.
Den nya nöjesansvarige säger att han har ambitionen att förnya nattklubben, även om han självklart måste behålla vissa delar av konceptet.
- Jag vill testa helt nya saker, som aldrig tidigare har visats här, säger Johan Carlsson.
Vilka förändringar har du kommit med så här långt?
- Eftersom att jag arbetar här på dagtid kan jag göra personalen mer delaktig. Jag är öppen för alla förslag. Vi körde en vild chansning med Torsten Flink och Dhani från A-teens på samma helg, och det gick riktigt bra.
Härnäst storsatsar man inför rallycross-SM i slutet av juli. Målet är att nattklubben ska ha lika många besökare som under Kalixdagen, då runt 2.000 personer gick in. Johan Carlsson och Linda Frohm lovar också fler förändringar inför framtiden.
- Det största hotet är nog den nya generationen. De umgås på ett annat sätt, och vi måste anpassa oss efter det, säger Linda Frohm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om