Mobilen som marknadsförare

Nu ska landsbygden i Kalix marknadsföras med hjälp av mobilen. Ett tryck på knappen så finns all information du behöver till hands. Målet är att gynna besöksnäringen, enligt Jan Nilsson ordförande i Kalixbygdens byaråd.

PIONJÄRER. Nu tas den nya tekniken till hjälp i marknadsföringen av landsbygden - ett vinnande koncept tror Jan Nilsson och Folke Bohman.

PIONJÄRER. Nu tas den nya tekniken till hjälp i marknadsföringen av landsbygden - ett vinnande koncept tror Jan Nilsson och Folke Bohman.

Foto: Britt-Louise Spets

KALIX2007-11-21 01:45
All invånare i Kalix kommun har något att bidra med i marknadsföringen av landsbygden, anser Jan Nilsson. Som ordförande i Kalixbygdens byaråd har han fått förfrågningar om att inventera och informera kring platser i byarna ur ett marknadsföringsperspektiv. I Gammelgården han tagit del av ett tvåårigt projekt, TUTA som resulterade i en tillgänglighetsguide som idag finns ute på kommunens hemsida och även finns att tillgå via mobiltelefonen, så kallad WAP teknik. Därmed fanns en grund för att nå ut till så många som möjligt med information kring vad landsbygden har att erbjuda. För att det ska fungera krävs först av allt att all information dokumenteras och läggs in via en gemensam mall för att sedan föras ut på nätet via Kalixbygdens byaråds hemsida och även kommunens hemsida. - Många byar har redan tagit fram sin historik och sina sevärdheter - där gäller det bara att få ut dem till den stora allmänheten och i de byar som inte kommit så långt hoppas vi att arbetet nu ska komma igång, säger Jan Nilsson. Till sin hjälp har han Folke Bohman, projektledare för WAP-guiden och även ansvarig för tillgänglighetsguidens tillkomst. - Det är viktigt att kunna ge besökarna information om Kalix via mobilen, idag är det en del av vardagen, säger han. Ett första inledande möte om projektet sker på onsdag kväll. Alla intresserade är inbjudna och förhoppningen är att det ska bli en första injektion som sätter igång kreativiteten ute i byarna. Målet är också att kunna samverka med kommunens turismenhet - ABF är en annan samverkanspartner som kommer att hålla studiecirklar efter behov. Jan Nilsson hoppas nu att byborna förstår vikten av att delge sitt material. - Lyckas vi med det här så gynnar det såväl marknadsföringen av landsbygden som handeln och besöksnäringen, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om