Markägare får ersättning av Vattenfall

Arne Johansson i Stora Lappträsk får ersättning av Vattenfall för träden som fälldes på hans mark. Efter ett möte har parterna kommit överens.

Överens. Arne Johansson och Vattenfall har enats om ersättning för de fällda träden.

Överens. Arne Johansson och Vattenfall har enats om ersättning för de fällda träden.

Foto: Linda Wikström

Kalix2014-05-06 15:33

– De har varit hos mig och vi har enats, säger han.

Det var tidigare i år som en av Vattenfalls underentreprenörer röjde en ledningsgata på Arne Johanssons mark och ett 30-tal träd fälldes utan att han kände till det. Som Kuriren tidigare har berättat reagerade han starkt på hur röjningsarbetet var utfört och har krävt det statliga energibolaget på ersättning. Förra veckan möttes parterna hemma på hans gård i Stora Lappträsk utanför Kalix och enades om betalning.

Vad handlar det om för ersättning?

– Det är inga stora pengar, de har betalat mig per kubik, det är några tusen kronor, 2500 ungefär. Samtidigt har jag även möjlighet att sälja veden om jag vill.

Arne Johansson berättar att två andra markägare i närområdet också får ersättning. Han säger att summan i sig inte är det viktigaste, utan principen att markägare får kompensation av bolaget.

– Helt klart. Det är till syvende och sist de som är ansvariga, om det nu har brustit i informationen eller vad det är som har gått fel, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om