Man död efter brand i bostadsbarack

Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden – men inne i byggnaden fann de en död man i 55-årsåldern. Nu utreds händelsen som mordbrand.

Foto: KL Sundqvist

Kalix2017-12-21 09:32

Strax före klockan halv tolv på onsdagskvällen ringde en person ur allmänheten 112 och berättade att det brann kraftigt i en byggnad på Skolgatan i Kalix.

– Det är en barack om cirka 30 kvadratmeter som brinner, säger en operatör vid SOS alarm kort efter larmet.

Branden kunde snart släckas ned av räddningstjänsten, varefter polisen tog vid.

I den kraftigt brandskadade baracken, som enligt uppgift använts av kommunen som tillfälligt boende, fanns en avliden man.

– Vi var framme väldigt tidigt med en patrull och det stod klart med en gång att det här inte hade gått bra. Larmet kom 23.22 och 00.30 var han dödförklarad, säger David Levy, befäl vid polisens regionledningscentral.

Baracken ska enligt polisen, som skickade en patrull till platsen, ha använts av kommunen som tillfälligt boende.

Det är i nuläget inte känt hur branden startat.

– Vi kommer att inleda en förundersökning. Jag vet inte under vilken rubricering, men troligen allmänfarlig vårdslöshet eller mordbrand. Vi tror inte att det är någon annan som tänt på, men det ger oss verktyg att kunna gå vidare med utredningen, säger David Levy.

Efter samtalet med polisen har händelsen rubricerats som mordbrand. Tekniker kommer att undersöka brandplatsen tidigt på torsdagen.

Mannens anhöriga underrättades på torsdagsmorgonen. Han blev 55 år gammal.

Vet du mer? Hör av dig på 0920-26 30 01 eller mejla tips@norrbottensmedia.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om