Lotta ska sätta Kalix sylt på Sverigekartan

På onsdag ska mästerkocken Lotta Öström och Anders Bäckström till Stockholm för att visa upp Kalix sylt för ett stort antal butiker. "Det är spännande", säger Lennart Hansson, styrelseordförande och vice vd i företaget.

Lotta Öström.

Lotta Öström.

Foto: Magnus Tosser

Kalix2019-02-18 09:28

Kalix sylt har bjudits in till Färskvaruklubben av Stockholms livsmedelshandelsförening. På onsdag åker tv-profilen Lotta Öström och Anders Bäckström, Kalix sylt, till Stockholm för att visa upp företagets produkter för ett stort antal butiker.

– Vi försöker bredda vårt arbets- och marknadsområde. Det är intressant om vi kan hålla till i Mälardalen och Stockholm. Vi omsätter runt tio miljoner om året och det vill vi öka, säger Lennart Hansson, styrelseordförande för Kalix sylt.

Vilken kapacitet har ni att öka omsättningen?

– Gott om kapacitet. Vi vill åtminstone fördubbla omsättningen i första hand, säger han.

Lennart Hansson berättar att Kalix sylt har städat upp i verksamheten under det senaste året. Bland annat har de installerat ett nytt affärssystem och sett till att de har dem certifikat som behövs för att producera och leverera produkter. Nu hoppas han att besöket i Stockholm ska sätta Kalix sylt på Sverigekartan.

– Det är spännande. En sådan här produkt ska bara finnas ute. Men svenska folket måste känna till oss, annars kan man inte handla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om