Ljuv musik om Kalix uppstod

Under Hemvändarfesten, ett evenemang under Sommarfesten i Kalix, kommer låten som kan bli Kalix egen ”nationalsång” att släppas.

MUSIKERVÄNNER. Camilla Håkansson och Björn Nagander trivs att komponera musik ihop.

MUSIKERVÄNNER. Camilla Håkansson och Björn Nagander trivs att komponera musik ihop.

Foto: Susanne Holmberg

KALIX2017-07-15 06:00

Camilla Håkansson och Björn Nagander, som skrivit låten ihop, har en genuin kärlek till Kalix. Båda känner att de ville dela med sig och berätta om allt det vackra och lugnet som finns där. Camilla och Björn har varit verksamma som artister sedan en längre tid.

Camilla, som en del känner igen som finalist i Idol 2009, kommer från Norr-köping men är bosatt och har familj i Kalix. Björn, som en del kanske känner igen som skådespelare på Western Farm, är bosatt i Luleå men har ända sedan barnsben vistats på somrarna i Kalix och har ett sommarställe vid älven.

De båda musikernas vägar korsades för tre år sedan på en privat fest i en byalokal då någon föreslog att de skulle spela en låt ihop. De kände båda att de funkade ihop musikaliskt och sedan dess har samarbetet fortsatt. Tillsammans har de skapat julshowen ”Stad i ljus”, som även den framhåller Kalix.

–När jag såg glädjen i allas ansikten föddes idén till att skriva en låt om Kalix säger Björn Nagander.

Tillsammans började de snickra på låten.

En lycklig omständighet i sammanhanget var att det just då behövdes musik till en reklamfilm om Kalix beställd av kommunen.

–Reine Sundqvist, informationsansvarig på Kalix kommun, tyckte den passade perfekt till reklamfilmen. Han ville ha den klar inom en vecka. Det passade oss fint eftersom vi båda är ivriga till temperamentet och gillar att jobba snabbt, säger Camilla.

– Med låten vill vi ge Kalixborna något att vara stolta över och till norrbottningarna och hela Sverige vill vi förmedla allt det fina som finns här, säger duon.

Sommarfesten i Kalix

Med start i dag, och en dryg vecka framåt är det den stora Sommarfesten i Kalix. Och det är ett fullspäckat program.

Flakasan Rock- och bluesfestival, tivoli, artistuppträdanden, teater, Hemvändarfesten, Lilla Midnattsolsstrampen och mycket mer.

På artistlistan finns bland annat Måns Zelmelöv, Robin Bengtsson och flera andra lokala band och artister.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om