Kommunen som skola

Elever i Kalix har en egen kommunskola. För att verkligen visa eleverna från samhälls programmet hur en kommun fungerar så agerar kommunhuset lektionssal och de styrande från de olika förvaltningarna blir lärare.
Målet är att få 17-åringarna att förstå de olika beslutsvägarna och att eleverna oavsett var de väljer att bo skall känna sig delaktiga i den kommunala verksamheten.

KALIX2005-09-21 06:30
Förvaltningscheferna i Kalix har blivit lärare. <br>Det är kommunen som samarbetar med gymnasieskolan och förnyar samhällslektionerna på ett innovativt sätt. Vem vet bättre hur det är att leda kommunen ur ett professionellt perspektiv än självaste kommunchefen Elisabeth Särenfors? Vem vet hur det är att leda en kommun rent politiskt? Jo, kommunalrådet Kenneth Sandberg. <br>Förutom de nämda ska Gymnasienämndens ordförande, socialchefen, ekonomichefen och inköpschefen för att avsluta med informationschefen som berättar om Kalix som varumärke fungera som samhällslärare under hösten. <br>Eleverna ska dessutom välja var sin nämndsekreterare där de sedan får följa ett ärende från början till slut. Allt med tanke på att visa hur kommunen fungerar inifrån.<br>&nbsp;? På det här sättet visar kommunen upp personerna bakom alla titlar och jag måste säga att det är jätteroligt att få samarbeta med eleverna, sade kommunsekreteraren Ingegerd Sandlund.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om