Kinesiska företag lockas till Kalix

I samarbete med Norrbottens handelskammare försöker nu Kalix kommun att locka kinesiska entreprenörer att etablera sig i Kalix. I går besökte fem intresserade företagare från kustområdet utanför Shanghai kommunen.

KINABESÖK. Kalix kommunalråd Robert Forsberg (s) flankeras av Tin Tie, tolken Wanli Lin, Lin Hun, samt James Wang, Zhon Rui Qing och Ye Lin Yin.

KINABESÖK. Kalix kommunalråd Robert Forsberg (s) flankeras av Tin Tie, tolken Wanli Lin, Lin Hun, samt James Wang, Zhon Rui Qing och Ye Lin Yin.

Foto:

KALIX2007-05-15 01:12
- Spontant är det logistikområdet som är intressant och har stor betydelse, avslöjade investeraren Lin Hu.

Efter studiebesök på Partab och Medhelp underhölls delegationen av elever från kulturskolan, som satt upp en liten föreställning för att välkomna de långväga gästerna. Teman som bandy, löjfiske, kalla myggrika somrar, bärplockning och älgjakt klarades av i ett raskt tempo när eleverna gick igenom de fyra årstiderna. Rungande applåder blev gensvaret.

Lin Hu som investerar i logistik, energi och elektronik imponerades både av Kalix och Kalixborna.

Fantastisk organisation
- Det är jättebra människor här. Det har varit en fantastisk organisation kring allt det här, och här finns ett fantastiskt entreprenörskap. Vi undersöker om vi kan etablera affärsverksamheter här.

Det kinesiska sällskapet var överens om att det framför allt är logistiken som gör Kalix intressant för framtida etableringar.

- Att transportera gods från Kina till Skandinavien är jobbigt med båt. Om du kollar på hela vår korridor inser du att det vore mycket lättare att ta järnvägen från Kina hit, och sedan distribuera i hela Skandinavien, förklarade klädproducenten James Wang.

Kalix kommunalråd Robert Forsberg (s) lät hoppfull inför framtiden.

- Det här besöket har varit väldigt intressant, och gett oss väldigt mycket. Jag hoppas att vi får tillfälle att fördjupa våra relationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!