Kalixpolitiker mötte elever

Samtal mellan ungdomar och politiker borde ske oftare. Det konstaterar kommunalrådet Robert Forsberg(s) efter att ha besökt Furuhedsskolan i Kalix på tisdagen. Tillsammans med övriga partirepresentanter i kommunfullmäktige mötte han ungdomarna på inbjudan av samhällsprogrammets elever.

KLOKA. Det finns mycket klokskap hos ungdomarna, konstaterade Robert Forsberg här i samtal med Frank Enberg och Christoffer Axelsson.

KLOKA. Det finns mycket klokskap hos ungdomarna, konstaterade Robert Forsberg här i samtal med Frank Enberg och Christoffer Axelsson.

Foto:

KALIX2007-11-21 01:45
Från skolstrukturutredningen och försvarets framtid till vigsel av homosexuella och framtidsplaner - ämnena varierade när politikerna och eleverna möttes på tisdagen i Furuhedsskolans foajé. Inga-Lis Samuelsson, (c) är också ordförande för gymnasienämnden. - När vi besökte skolan inför valet pratade vi om att politikerna borde komma till skolan även vid andra tillfällen. Det här har varit jättebra ungdomarna är engagerade och har tagit upp många frågor, säger hon. Med en lärarutbildning i botten rör sig Robert Forsberg vant bland eleverna. Samtalen avlöser varandra från drogproblematik till UF-företag och framtidstro. Eleven Dick Kenning satsar på att bli svetsare medan Frank Enberg är mer villrådig. Däremot kommer han nu att delta som marknadsföringsansvarig i ett blivande UF-företag som klassen ska starta upp. Möjligen kan kommunalrådet ha mött en blivande företagare. Utifrån sina samtal konstaterar han att många av eleverna ser en framtid utanför Kalix efter avslutade gymnasiestudier men att de samtidigt kan tänka sig att återvända hem senare. - Inställningen är att de vill ha ett utmanande och bra jobb. Där finns ett glapp mellan näringslivet och skolan. Våra elever vet inte vilka företag vi har på orten och hur de jobbar - nu måste företagen närma sig skolan på ett handfast sätt, säger han. Emma Larsson går på naturvetenskapliga programmet. - Det är intressant att få möta politikerna. Inför framtida val kan det vara nyttigt att få ha pratat med dem om deras åsikter. Jag har ju mina men vet inte på vilket parti de passar in.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om