Ingen ny verksamhet i sikte för Bellerix och My Home

Inventarierna från restaurang Bellerix konkursbo har sålts till fastighetsbolaget Kalix nya centrum, ägare av Galleria Kalix.  Avseende inredningsbutiken My Home kommer konkursförvaltaren att hålla utförsäljning eftersom alla anbud var för låga.

Kalix2009-06-03 06:00
På tisdag eftermiddag öppnade konkursförvaltare Sami Hietala anbuden på Bellerix konkursbo. Enligt honom hade flertalet anbud med intressenter från både Kalix och andra orter samt Finland kommit in. Men det hela slutade med att ägarna av Galleria Kalix också blev köpare. Någon intressent för att driva verksamhet i lokalen finns däremot inte, enligt Rolf Sandlund, delägare i HB Kalix nya centrum. -  Ingenting är klart, men det är viktigt för oss att säkra inventarierna för att snabbt få igång en verksamhet. Därför köpte vi dem. Förhoppningen är ändå att lyckas hyra ut lokalerna till någon form av restaurangverksamhet framöver, säger han. Utförsäljning
Även till konkursboet My Home kom flera anbud in från Kalix och södra Sverige men inget antogs av Sami Hietala. -  De var inte tillräckligt bra och ingen ville fortsätta att driva verksamheten, därför har jag beslutat att sälja ut allt med början den 14 juni. Det är beklagligt, säger han. Rolf Sandlund räds inte framtiden för Gallerian. -  Det är normalt med en tioprocentig omsättning av hyresgäster i en Galleria. Vi har intressenter för lokalerna, däremot är det tråkigt att två företag tvingats i konkurs.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om