Hoppas på ytterligare utveckling
Det nya namnet på Guldfisken är Guldfisken Förädling AB. I övrigt sker inte så stora förändringar av verksamheten, enligt ordförande Margareta Jonsson. - Vi kommer att arbeta med färdiglagade portioner men även skaldjur, gravad och rökt lax samt halstrad och rökt fisk ingår i sortimentet.
Fokusering
Företaget kommer att fokusera på den nisch som representerat Guldfisken, utveckling, produktion och försäljning av kylda färdigrätter.
- Vi vill fortsätta med det fantastiska varumärke som Guldfisken har byggt upp. De har gjort en fantastisk resa med produktutveckling och produktkvalité, säger Margareta Jonsson.
Hennes förhoppning är att företaget nu ska utvecklas vidare, men resan blir både lång och svår, säger hon.
- Nu gäller det att få företaget att överleva. Vi ska satsa och försöka göra det bästa.
Att bli listad hos ICA och Coop kräver en väl fungerande logistik, administration och investeringar, enligt Margareta Jonsson.
Lika stora fiskar
Beslutet att plocka bort den färska fiskhanteringen är en del i förändringsarbetet som ska bidra till verksamhetens fortsättning.
- Verksamheten ställer stora industriella krav, bland annat måste alla fiskar vara lika stora. Därför köper vi in odlad fisk från Jävre.
Drygt 20 personer är anställda i företaget, två av dem arbetar vid rökeriet och halsteriet i Påläng som också ägs av Guldfisken Förädling AB.
Margareta Jonssons förhoppning är att Kristina Karlsson kan komma att sälja sina tjänster till det nya företaget.
- Vi beundrar hennes förmåga att utveckla maträtter. Men nu pågår löjfisket och då är hon upptagen, säger hon.
OBS! Margareta Jonsson har varit huvudägare av Polarbröd. Kanske det finns en bild ändå. Tänkte inte på det tidigare. Ni kan väl kolla
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!