Gala med tårar och skratt

En förbundskapten, ett finansföretag och sommarens hemvändarvecka. Det är några av de premierade vid årets företagargala i Kalix.

KUL. I byggbranschen tillhör inte ryggdunkningar vardagen så det här var verkligen kul, säger Årets unga företagare, 29- årige Jimmy Väyrynen.

KUL. I byggbranschen tillhör inte ryggdunkningar vardagen så det här var verkligen kul, säger Årets unga företagare, 29- årige Jimmy Väyrynen.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix2013-01-28 06:00

Folkets hus fylldes snabbt av festglada Kalixbor på lördagen. I vimlet syntes bland andra Carola Nybom och Lisa Westerlund, ägare av finansföretaget Emric Operations AB. Från och med lördagen kan de stoltsera med att styra Årets företag i Kalix 2012. Priset är instiftat av Företagarna i Kalix och motiveringen löd: "De företagsledare som vi nu vill premiera har gjort en beundransvärd och föredömlig entreprenöriell resa de senaste tio åren", sa han bland annat.

- Det här är verkligen en fjäder i hatten. Vi har fått utmärkelser tidigare men att bli erkända på sin hemort är något alldeles extra, säger Carola Nybom.

Mest rörd var nog Mikael Larsson, vd på Kalix Måleri och Golv, som blev Årets gasell 2012. Ett företag som har vuxit till 17 anställda och vidgat sin marknad utanför Kalix gränser från Luleå till Malmfälten.

- Jag är så stolt över att få jobba med de här grabbarna. Vi har jobbat med dem hela vårt liv, det är så roligt att få uppskattning, sa han i sitt tacktal.

Stolt
I Malmfälten har även Årets unga företagare, 29-årige Jimmy Väyrynen sina kunder. Verksamheten innefattar rörmontörsjobb samt licenssvetsning främst inom industrin. En konservativ bransch avseende beröm, enligt Jimmy Väyrynen.

- Ryggdunkningar tillhör inte vardagen det handlar mer om håll käft och arbeta. Så det här var verkligen kul, sa han med glimten i ögat.

Även hos Helena Jacobsson från Kalix kvinnojour som fick ta emot pris för Årets samhällsinsats rann tårarna.

- Vi är inte van att bli uppmärksammade. Jag är så glad.

Kommunalrådet Ellinor Söderlund (S) uttryckte stolthet över Kalix.

- Vi har så mycket vilja och mycket kraft i vår kommun och vi är en kommun att räkna med. Våra företag visar att det är möjligt att lyckas även på hemmaplan, säger hon.

De här är alla vinnare vid Kalix företagargala

Följande har röstats fram av Kalixborna

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om