Hon var ett namn för partiets riksdagslista. Men livssituationen gjorde att hon avstod. I stället satsar hon på att fortsätta företräda partiet lokalt och ta steget in i regionalpolitiken.
– Jag funderade jättemycket, fram och tillbaka. Det var två saker som avgjorde. För det första så händer det mycket intressant i Norrbotten och det går att göra mer inom regionalpolitiken. För det andra har jag fyra barn varav den yngsta är ett år. Jag vill vara i vardagen med dem.
Socialdemokraternas toppnamn till regionfullmäktige har petats som toppnamn de senaste två valet (Kent Ögren och nu Maria Stenberg). Att bli nedpetad av partimedlemmarna vid nästa val är ingenting som Linda Frohm funderat över. Däremot är hon medveten om att väljarnas dom kan bli hård om hon och övriga invalda moderater inte levererar.
– Uppdraget i regionfullmäktige är väldigt svårt. Jag tror jag kan bidra eftersom jag har en annan bakgrund än många andra. Jag har blivit politiker sent, säger hon och menar att det finns det som kan bli bättre i Kalix, i Norrbotten och i Sverige.
40-åringen är också noga med att påpeka att hon inte började med politik för sin egen skull, utan på grund av viljan att förändra.
– Det vill jag göra så länge partiet och väljarna har förtroende för mig eller så länge jag kan bidra.
Linda Frohm är övertygad om att länet även i framtiden behöver fem sjukhus.
– Vi har en befolkningsstruktur som kräver mer vård. Och så tror jag på en positiv befolkningsutveckling om politiken och näringslivet gör ett bra jobb.
För nuvarande majoritet på regionnivå har det varit viktigt att fylla på i kassakistan. Men Linda Frohm sätter inte likhetstecken mellan stora kapitaltillgångar och bra vård.
– Sjukvården är där pengarna ska läggas. Det är viktigt att få personalen att stanna kvar.
Kalixbon anser att regionen måste se över vad man jobbar med. Dessutom måste man se över ledningsstrukturen och organisationen i stort.
Att ta beslut som kan tas emot negativt av norrbottningarna är ingenting hon räds.
– Om besluten är väl underbyggda och förankrade behöver de inte vara dåliga. Man måste ha förståelse för varför vissa beslut måste tas, säger Linda Frohm som påpekar att det är viktigt att acceptera att man kan tycka olika.