Förvaltningschefen svarar på kritiken

Karl-Göran Lindbäck, chef över fritids- och kulturförvaltningen i Kalix erkänner att det finns brister i hur kommunen hanterat frågan om omklädningsrum för tjejer.– Vi har varit dåliga och kan bara bli bättre, säger han.

Lovar förbättring. "Vi har inte varit bra i den här frågan och kan bara bli bättre", säger förvaltningschefen Karl-Göran Lindbäck.

Lovar förbättring. "Vi har inte varit bra i den här frågan och kan bara bli bättre", säger förvaltningschefen Karl-Göran Lindbäck.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix2015-02-04 14:08

Under flera år har problemet påtalats av både föräldrar och Kalix UHC. Arenan ägs av kommunen och skyldigheten att rusta den är deras. I dagsläget finns ett avskilt omklädningsrum med dusch som domare och kvinnliga spelare får samsas om. De stora omklädningsrummen delar alla duschrum. Situationen har uppmärksammats sedan en förälder till en ungdomsspelare anmält det till diskrimineringsombudsmannen.

Hur skulle du själv reagera som förälder?

– Jag skulle säkert känna samma oro som de, det här är ungdomar som lever för hockey, säger Karl-Göran Lindbäck.

När kan en lösning vara på plats?

– Vi känner till problemet och jobbar på en kortsiktig lösning med moduler utanför hallen, säger Karl-Göran Lindbäck.

Men under pågående säsong kommer det inte att ske. Tidigast nästa säsong finns det baracker på plats säger fritids- och kulturchefen. Att rusta hela hallen är något som finns i budgeten för de kommande tre åren berättar Lindbäck.

Varför har ett omklädningsrum för damhockeyspelare inte prioriterats av fritids- och kulturförvaltningen?

– Vi har inte varit bra i den här frågan och kan bara bli bättre, det är allt jag kan säga, säger Karl-Göran Lindbäck.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om