Förre Luleåspelaren tränar Kalix

Under onsdagen har division I-klubben Kalix UHC gjort klart med en ny assisterande tränare.

Foto:

Kalix2013-06-26 18:33

Det handlar om den förre Luleå Hockeyspelaren Robin Lindqvist som kommer att assistera huvudtränaren Fredrik Glader i Kalix bås i vinter.

Bodensonen drogs med stora skadebekymmer under slutet av sin spelarkarriär och tvingades lägga skridskorna på hyllan på grund av sina knäproblem blott 25 år gammal. Linqvist som bland annat har spelat fyra säsonger i SHL med Luleå Hockey. Totalt blev det 345 matcher i grundserien och slutspelet i SHL.

- Med sina meriter från elitserien och landslag kommer Robin bidra med erfarenhet, kunskap och kunnighet i olika situationer. Att få in Robin i A-laget som vet vad det krävs att nå framgång som ishockeyspelare, är oerhört viktigt i en ung trupp med stora ambitioner, säger sportchefen Anders Karlsson i ett pressmeddelande.

Säsongen som gick hoppade Lindqvist in i tränarstaben till Timrås J20-lag för att se och lära. Men tränaruppdraget i Kalix blir hans riktiga start på tränarkarriären.

- Vi är oerhört glada att Robin väljer att starta sin tränarkarriär i Kalix och ser framemot en rolig vinter för laget och hockeyintresserade Kalixbor, säger Karlsson.

Robin Lindqvist

Ålder: 25

Tidigare klubbar: Bodens IK, Luleå Hockey, Frölunda, Timrå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om