Vi har berättat att tandläkaren Christian Sundberg råkat ut för inbrottstjuvar.
Dessa har gått in med extranyckeln som förvarades i säkringsskåpet i anslutning till entrén.
De har rensat huset på – enligt Christian Sundbergs beskrivning – allt av värde.
Det är egendesignade silversmycken inför förestående företagsetablering, kameror, en navigator och en drönare, allt uppskattningsvis värt några hundra tusen kronor.
Peter Stark säger att det är problematiskt att förövarna har gått in med nyckel:
– Det kan betraktas som att du som fastighetsägare inte har varit tillräckligt aktsam och jag tror inte att du får någon ersättning då. Inbrott ersätts som regel alltid när det går att se att det handlar om ett obehörigt intrång, det kan vara en uppbruten dörr eller ett sönderslaget fönster. Du som fastighetsägare hamnar i bevissvårigheter när det gäller att visa att obehörig gått in med nyckel.
Att extranyckel till familjemedlemmar finns ute i säkringsskåp, under matta, sko, kruka eller annat i anslutning till entrén är inte ovanligt.
– Lämna aldrig en nyckel så. Men, det är vanligt när det gäller fritidshus. Jag gjorde också så när vi hyrde stuga i fjällen, nyckeln låg gömd på bron för att hyresvärden på ett smidigt sätt skulle kunna hyra ut stugan till andra. När det gäller fritidshus brukar värdena på det som förvaras där inte vara jättestora, säger Peter Stark.
Det finns dessutom speciella regler kring särskilt värdefulla föremål och dess förvaring.
– Ha alltid en dialog med försäkringsbolaget kring dem innan något inträffar. Sakerna kan behöva en speciell försäkring, det kan också vara så att de inte ens ska förvaras i bostaden, säger Peter Stark.
Vilket tips kan du ge den som redan drabbats av att förövarna gått in med nyckel?
– Ha en dialog med ditt försäkringsbolag, du måste övertygande kunna visa att obehöriga har gjort intrång i ditt hem, säger Peter Stark.
Christian Sundberg säger att han är medveten om att han kan få problem med försäkringen på grund av nyckeln:
– Jag förstår att det kan bli problem, men då får jag ta det. Jag beskriver situationen som den är, det är så här det gått till och jag tror på en bra dialog med mitt försäkringsbolag. Jag har velat ha en reservnyckel tillgänglig om någonting skulle inträffa men platsen var väl ett dumt val.
Christian Sundberg har inte haft personlig kontakt med försäkringsbolaget ännu.
– Jag har gjort en preliminär skadeanmälan, för att kunna ge exakta uppgifter måste jag komma in i mitt hus för att inventera vad som är borta. Inne i huset finns också pärmar och kvitton med uppgifter. Jag kan inte gå in i huset förrän polisen varit där, säger Christian Sundberg.
Under år 2015 anmäldes 89 800 inbrottsstölder, vilket är en ökning med en procent jämfört år 2014.
Av dessa var 22 800 bostadsinbrott, en ökning med två procent jämfört med år 2014.
Under den senaste tioårsperioden (år 2006-2015) har det totala antalet anmälda bostadsinbrott ökat med 52 procent.
All statistik ovan är enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ.