Busspendlarna får parkeringsplatser

Nu erbjuder kommunen parkeringsplatser med motorvärmare till busspendlarna. Ett efterfrågat behov, enligt Jan Nilsson, S -ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

KAN UTÖKA. "Vi börjar med sex platser för busspendlarna men visar det sig att behovet är större så utökar vi dem", säger Jan Nilsson.  Foto: Britt-Louise Spets

KAN UTÖKA. "Vi börjar med sex platser för busspendlarna men visar det sig att behovet är större så utökar vi dem", säger Jan Nilsson. Foto: Britt-Louise Spets

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix2012-11-05 06:00

Dagligen pendlar Kalixbor med buss till jobb och studier utanför den egna kommunen. Många av dem kör med egen bil till busstationen och parkerar den längs vägen utanför byggnaden. I vinterkylan finns inte någon motorvärmare att tillgå. Området är trångt och där passerar dagligen både bussar och persontrafik. Under lång tid har personalen på busstationen och representanter för Länstrafiken påtalat behovet av parkeringar för pendlarna, enligt Jan Nilsson. Något som kommunen nu också har anammat. Intill Gallerian nära busstationen har sex platser med motorvärmare reserverats för pendlarna.

-  Det här är en viktig kommunal service. Vi måste göra det attraktivare att bo i Kalix - som att uppmuntra busspendlandet, säger Jan Nilsson.

Gratis
Parkeringen är kostnadsfri. Det som krävs är en parkeringslapp.

-  Den går att hämta på busstationen och på turistbyrån men vid brådska ska man också kunna boka via SMS, säger Jan Nilsson.

Och visar det sig att behovet är större så är inte det något problem.

-  Då utökar vi antalet, det finns plats för fler, säger Jan Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om