Brolle värmde staden ...

KALIX, KURIREN.

GEMYTLIGT. Mysfaktorn var på topp när Brolle Junior spelade på "nästan" hemmaplan strax efter tre på eftermiddagen.

GEMYTLIGT. Mysfaktorn var på topp när Brolle Junior spelade på "nästan" hemmaplan strax efter tre på eftermiddagen.

Foto:

KALIX2007-06-18 01:45
Ja! ropar publiken förtjust och bjuds på en lång rad av Brolleoriginal: Like a fallen angel följs av hitsen Watching the stars, Playing with fire och Heartbreak City. Trivselfaktorn är extremhög, även om publikens tonårstjejer håller sig i skinnet ett par nummer.

"Nästan rysningar"
Det är först när Brolle, eller Kjell Wallmark som han egentligen heter, plockar fram ovan nämnda hitnummer som de unga tjejerna i publiken börjar att exploderar av lycka. Skrik, handklapp, allsång och förtjusta fnitter.

- Jag fick nästan rysningar där, säger Brolle Junior.

- Vi också, replikerar någon i publiken.

Brolles mellansnack är ledigt, humoristiskt och passar Kalixdagens publik förträffligt. Det är faktiskt riktigt mysigt.

Inte glömt
Brolle Junior läste på Naturbruksgymnasiet i Kalix mellan 1998 och 2001, och han har inte glömt sina år i kommunen.

- Det här var en världsplåga som startade i Haparanda och slutade i Kalix, en låt från elever till elever och folk, presenterar han Naturbrukslåten som han skrev på under tid han härjade på skolan.

"Lite bus"
Förutom egna nummer och Elvistolkningar bjuder Brolle och bandet, Börje Westberg på trummor, Magnus Öberg på bas och Marcus Granberg på gitarr, på Johnny Cash Ring of Fire och Chuck Berrys Johnny B Goode. På det sistnämda numret ersätter Gunnar Andersson som hastigast batteristen Börje Westberg. "Det är lite bus på gång", som Brolle uttrycker det.

När Brolle avrundar den timmeslånga spelningen med en fartig version av Elvisfavoriten Suspicious Minds, är det nästan så att en luttrad hårdrockare ändrar uppfattning. Brolle Junior är nog inte så dum ändå, trots att han är flickidol.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om