After work i kyrkans regi

After work i kyrkans regi - nu tar Nederkalix församling nya grepp för att möta människor i vardagen. Två fredagar under våren inbjuder de till träff med såväl mat som musik och intressanta föredragshållare. Med på tåget är också hotell Valhall och Folkets hus.

NYA GREPP. Nederkalix församling satsar på en kyrka i tiden med bland annat After work i sitt koncept: Från vänster, Brita Petersson Hofverberg, Lennarth Nyman, Ingrid Hellman, hotell Valhall samt Hanna Johnselius.

NYA GREPP. Nederkalix församling satsar på en kyrka i tiden med bland annat After work i sitt koncept: Från vänster, Brita Petersson Hofverberg, Lennarth Nyman, Ingrid Hellman, hotell Valhall samt Hanna Johnselius.

Foto: Britt-Louise Spets

KALIX2008-02-05 01:45
- Tiderna förändras och då måste också våra mötesformer ändras, säger diakon Brita Petersson Hofverberg. Syftet med den nya mötesplatsen är att vara en kyrka i tiden och då krävs det att följa med i samhällsutvecklingen. Initiativtagare är prästen Hanna Johnselius som hörde någon i kyrkorådet nämna After Work som en trevlig mötesform och därmed var bollen i rullning. Tillsammans med Brita Petersson Hofverberg kontaktade de kyrkorådet samt hotell Valhall och Lennarth Nyman, verksamhetsansvarig på Folkets hus och suppleant i kyrkorådet. Alla var överens om att idén var värd att förverkliga. - Allt bygger på att ha trevligt tillsammans. Vi vill möta människor i förvärvslivet som inte har möjlighet att komma till oss på dagtid, säger Hanna Johnselius.Föredrag
Menyn är densamma som på hotell Valhalls after work - vid varje tillfälle finns också en föredragshållare på plats. Vid premiären den 22 februari är det kommunchefen Willy Sundling samt kommunsekreteraren Ulrika Nilsson som informerar om Kalix i nutid och kommunens framtid. Konceptet mat och föredrag är inte nytt inom Nederkalix församling. Sedan tidigare har Näsbykyrkan bjudit in till kvinnofrukost där besökarna fått ta del av föredrag med varierande teman. En aktivitet som lockat stort intresse. Hanna Johnselius förhoppning är att after work ska göra detsamma. Dessutom kommer församlingen även att inbjuda till en brunch där världsomseglaren Danjel Henriksson delger sina erfarenheter från strapatserna runt jorden. Enligt Lennarth Nyman behövs det nya grepp inom kyrkan för att hejda medlemsflykten. - Man kan inte köra på i samma hjulspår. Kyrkan är på offensiven och vi vill vara ute mer i samhället, det här öppnar nya kontaktytor, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om