... där allting en gång startade

Genrepet inför lördagkvällens spelning på Hotell Valhall är precis avklarat, och det är många som kommer upp och hälsar på den forne Kalixbon Brolle Junior.

KALIX2007-06-18 06:00
Han målar själv en upp en bild av Kalix från E4, där Kalixbron och snabbmatsställen spelar stora roller.
- Det här är ju ställen jag besökte innan allt det här, säger han och får plötsligt syn på vakten Tommy Olsson som också har jobbat som badvakt i många år.
- Det var han, det var den här killen som upptäckte mig på badhuset. Han var så himla skön. Han sade att du är så bra att sjunga att du borde sjunga på hotellet. Jag var väldigt blyg på den tiden och vågade inte sjunga offentligt, men han fick mig att ta klivet ut i offentligheten. Det är ju en sådan grej som man bara måste göra om man ska lyckas i branschen, spela offentligt.

Sjunger på svenska
Efter två album med originallåtar och en där han tolkar Cornelis Vreeswijk, kommer han nu att spela in en skiva med eget material på svenska.
- Jag skrev en jäkla massa låtar på svenska för ett tag sedan, och skivbolaget tyckte att det lät riktigt bra ... mer ärligt på svenska.

"Inga Mauro Scocco-texter"
Brolle Junior lyssnade på synpunkterna, och började spela in nytt svenskt material i Stockholm för två veckor sedan. Han har också bestämt sig för att droppa epitetet Junior.
- Det blir bara Brolle på svenska, men absolut inga Mauro Scocco texter. Jag skriver om egna erfarenheter och sådant jag tycker är vackert. Det är enkelt, och folk som hör det kommer att förstå att det är mina tankar.
Albumet släpps i september, och en singel kommer ut redan i augusti. Apropå singlar så är Brolle själv nybliven singel.
- Det behöver jag just nu, jag har inte mycket tid för någon annan än mig själv. Jag skriver så mycket.

"Aldrig lat och säker"
Brolles eftermiddagsshow innehöll mycket mellansnack, men han förklarar att kvällsspelningen kommer att handla mer om musiken.
- Det beror lite på vad det är för stämning, om man får snacka gör jag alltid det. Det kan vara lika viktigt som musiken. Men när folk är lite dragna och har kommit i stämning hörs inte mellansnacket lika bra, säger han och tillägger:
- Man ska aldrig göra samma grej på scen, man får aldrig bli lat och säker.
Fakta Brolle Junior
Namn: Kjell "Brolle" Junior Wallmark Ålder: 25 Familj: Nybliven singel. Bor: Skellefteå och Boden. Aktuell: Släpper ett album med låtar på svenska i september.<BR>Läs mer: <STRONG><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1559632&amp;CategoryID=2764&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2&amp;ParentID=">Brolle värmde staden...</A></STRONG>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om