Misshandeln på Coop - detta händer nu

Det är inte i nuläget klarlagt att misshandeln mot den kommunala tjänstemannen är riktat mot vederbörande i dess yrkesutövning, uppger polisen.

Patrik Fallström, säkerhetschef Kalix kommun

Patrik Fallström, säkerhetschef Kalix kommun

Foto: Lotta Nilsson

Kalix kommun2019-12-06 19:30

Vi har tidigare berättat att en kommunal tjänsteman misshandlades inne på Coop i Kalix vid 14-tiden i onsdags eftermiddag.

Händelsen polisanmäldes och polisen var på plats i butiken och kunde höra både den kommunala tjänstemannen och den misstänkta en första gång redan där.

Polisen ska också titta på film från butikens övervakningskameror, för att se om de kan bilda sig en uppfattning om vad som hänt utifrån vad som syns där.

– Det är inte nu klart att agerandet är riktat mot den kommunala tjänstemannen i yrkesutövandet. Så är inte anmälan formulerad, vederbörande känner inte till personen och det är faktiskt möjligt att tjänstemannen hade otur och befann sig på fel plats helt enkelt, säger Jan-Erik Abrahamsson, chef vid polisens utredningsgrupp Östra Norrbotten, som tillägger att polisen ska höra både målsäganden och den misstänkta en vända till.

Polisen vill inte gå in på hur misshandeln ska ha gått till, klart är att den kommunala tjänstemannen har klarat sig utan fysiska skador, och att polisen i nuläget har rubriceringen ringa misshandel alternativt misshandel.

– Utredningen fortsätter, säger Jan-Erik Abrahamsson.

Den misstänkta är en kvinna i 30-årsåldern.

– Vi vet vem hon är, säger Jan-Erik Abrahamsson.

Norr Media har varit i kontakt med den kommunala tjänstemannen som avböjer att kommentera saken.

Patrik Fallström, säkerhetschef vid Kalix kommun, har svarat skriftligt på frågor kring säkerheten för kommunanställda.

Hur ser det generella skyddet ut när ni är på jobbet?

"Vi arbetar kontinuerligt med dessa frågor och analyserar och kartlägger riskerna för hot och våld i arbetsmiljön. Det generella skyddet ser olika ut beroende på i vilken verksamhet man arbetar, de arbetsuppgifter man utför och vilka risker som är kopplade till ens arbetsroll. Som arbetsgivare har vi ett uppdrag att förebygga risk för hot och våld där det är möjligt. Några av de åtgärder som vidtagits i verksamheterna, där man funnit risk för hot och våld, är tillträdesskydd, larmutrustning, personlarm, säkerhetsrutiner, information, utbildning och övning" skriver Patrik Fallström.

Ser ni en ökad otrygghet?

"Det är svårt att uttala sig om detta men man kan nog anta att den generella upplevda tryggheten är påverkad med anledning av den förändrade omvärldsbilden och de pågående oroligheterna i södra Sverige" skriver Patrik Fallström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!