Det är lördag, klockan är strax efter lunchtid och Hemvärnet är på plats utanför ett företag som har en aktivitet.
– Det är många som kommer fram och vill veta mer om Hemvärnet, vi har intresseanmälningar från tre Kalixbor och en Överkalixbo och tre har anmält intresse för hemvärnsungdom, säger Gunnar Markström, ställföreträdande kompanichef och rekryterare för 112:e insatskompaniet.
Unni Durvall är hemvärnsungdom och hon säger att det var att lära nya saker och att lära känna nya kompisar som lockade.
– Vi får lära oss allt möjligt och när vi blir äldre kan vi utbilda oss inom Hemvärnet, säger Unni Durvall.
Närmaste ungdomsverksamheten finns i Luleå, förklaringen uppges vara att det är svårt att rekrytera ledare, något som de jobbar med, med förhoppning om att lösa.
Mikael Nilsson som är stridsledare på kompaniet är ny i sammanhanget - men ändå inte.
– Jag var med i Hemvärnet från år 1978 till år 2008, sedan hade jag ett uppehåll innan jag gick med igen år 2018. Stödet till samhället, att jag kan hjälpa till i olika situationer, är den viktigaste delen för mig, även om den ökade oron i världen också bidragit, säger Mikael Nilsson.
Gunnar Markström säger att processen från intresseanmälan till att du är med tar tid, nu finns 60 människor som väntar på att säkerhetsprövningen ska bli klar.
Vad handlar frågorna här i dag om?
– De är ganska allmänna och handlar om allt från hur vi använder bandvagnarna exempelvis vid bränder till hur kontrakten kan se ut, säger Gunnar Markström.
Hemvärnet, på hela 11:e Hemvärnsbataljonen/Gränsjägarbaljonen, uppges vara cirka 400 människor.