M-kritik mot kommunalrådet

Roland Nordin (M) reagerar starkt över att kommunalrådet Ellinor Söderlund (S), säger sig inte känna till en skatteskuld som Kalix Folkets hus-förening dras med.

l Roland Nordin.

l Roland Nordin.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2013-05-03 06:00

I en artikel den 20 april avseende Kalix Folkets hus-förenings skatteskuld hos kronofogden sa sig kommunalrådet Ellinor Söderlund inte känna till skulden, men att det var viktigt att de kan återbetala den.

Kuriren berättade även att föreningen tilldeltas en varning av kommunstyrelsens arbetsutskott avseende alkoholtillståndet, på grund av skatteskulden.

-  Ellinor Söderlund sitter med i arbetsutskottet, därför känns det väldigt konstigt att hon inte skulle känna till skulden. Något måste vara väldigt fel, säger Roland Nordin.

Enligt alkohollagen kan ett serveringstillstånd dras in om en näringsidkare har skatteskulder.

-  Jag hoppas att alkoholhandläggaren behandlar alla lika. Min känsla är att om det hade varit en privat aktör som hade haft skulderna hade det dragits in omedelbart, men jag hoppas att det inte är så, säger Nordin.

Inte okänt
Enligt Ellinor Söderlund är skatteskulderna kända för henne.

-  Att de har skatteskulder känner jag till, men däremot visste jag inte att de hade hamnat hos kronofogden, säger hon.

Avseende alkoholtillståndet har Kalix kommun anlitat en alkoholhandläggare från Boden som hanterat ärendet. Orsaken är att Kalix kommun nyss har tagit över alkoholhandläggningen som tidigare har funnits i Haparanda.

-  Vi håller på att utbilda vår alkoholhandläggare och är ganska nya på området. För att ärendet skulle bli korrekt hanterat valde vi att köpa in tjänsten utifrån. Jag är helt trygg i att det hanteras rätt, säger Ellinor Söderlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om