Liv och livslust på årets seniordag

När årets seniordag gick av stapeln i Kalix var temat Liv och livslust. Och många passade på att ta del av det digra programutbudet.

Socialchef Anna-Greta Brodin informerade om framtidens äldreomsorg.

Socialchef Anna-Greta Brodin informerade om framtidens äldreomsorg.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2013-03-23 06:00

För fjärde året arrangerar Kalix pensionärsföreningar samt ABF och Vuxenskolan en dag för Kalix kommuns pensionärer. En grupp som utgör 26 procent av befolkningen i kommunen vilket handlar om cirka 4.200 personer som uppnått 65 års ålder eller mer.

- Vi vill lyfta fram seniorernas betydelse. Visst är det bra att man satsar på barn och ungdomar men även våra pensionärer behöver synliggöras, säger Ulla Granström, ordförande i PRO som är en av arrangörerna.

De cirka 200 besökarna hade ett digert program att välja ur. Från föreläsningar till informationer och underhållning i olika former.

Förutom sin musikaliska förmåga visade riksspelmannen Svante Lindqvist exempel på en utmärkt förmåga att härma dialekter vilket uppskattades av publiken.

Anhörigkonsult
Socialchef Anna-Greta Brodin informerade om framtidens äldreomsorg och kunde meddela att kommunen har anställt en efterfrågad anhörigkonsult. Lotten Olofsson är namnet och hon tillträder den 1 april. Träningstips, privatekonomi och bra boenden var andra områden som besökarna kunde ta del av på fredagen.

- Vi är väldigt nöjda med programutbudet. Det här visar betydelsen av att samverka. Tack var det har vi lyckats så bra, säger Ulla Granström.

År 2010 hölls den första Seniordagen i Kalix

Arrangörer är: PRO Kalix, SKPF, Svenska kommunalpensionärers förbund, SPF, Sveriges pensionärsförbund samt ABF och Studieförbundet Vuxenskolan

Sponsorer: Stiftelsen Kalixbo, Handelsbanken, Swedbank och Kalix kommun

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om