Klart för lek och cross i parken

Först kom Strandängsbadet sedan grönytorna och nu har barnen fått sitt eget område. På onsdagen invigdes den nya lekparken samt crossbanan.

ETTA. Kommunalrådet Ellinor Söderlund (S) tog täten i kampen mot Britt-Inger Nordström, fritids- och kulturnämndens ordförande (S).

ETTA. Kommunalrådet Ellinor Söderlund (S) tog täten i kampen mot Britt-Inger Nordström, fritids- och kulturnämndens ordförande (S).

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2012-09-27 06:00

Bianca Lundström och Noa Eriksson från klass tre på Centrumskolan står beredda. Med varsin fyrhjuling ska de forcera bandet för att inviga lekparken. Därefter väntar en tur längs crossbanan där de två avslutar med att upprepa "bandklippningen".

- Det är första gången jag kör fyrhjuling men det var roligt. Jag kommer att köra fler gånger, säger Bianca Lundström.

Crossbanan för fyrhjulingarna, som för övrigt går i långsam takt, samt lekparken är en del i projektet Strandängarna som inleddes för två år sedan. Till nästa år ska Kalix lilla trästad växa fram. Allt ligger i anslutning till Strandängsbadet och nära campingen.

- Det här är en av våra satsningar på barn och ungdomar. Leken är viktig och en lekpark ska ha en tillåtande miljö där kreativiteten får flöda, säger fritids- och kulturnämndens ordförande Britt-Inger Nordström (S).

Många barnfamiljer på campingen har frågat efter fler aktiviteter.

- Det här är även för dem. Med mer att göra kan de stanna en natt extra, säger Britt-Inger Nordström.

Crossbanan öppnas först när badet slår upp sina portar. Men lekparken står nu fri till förfogande. Och det kommer fler, lovar Ellinor Söderlund (S).

- Vi ska bygga en lekpark i anslutning till på Grodparken för att göra den tillgänglig för ännu fler, troligtvis står den klar till sommaren.

Ett utegym på grönområdet intill Strandängsbadet har efterfrågats.

- Vi vill gärna ordna det och ska se över kostnaderna innan vi lyfter frågan vidare, säger Karl-Göran Lindbäck, tillförordnad fritids- och kulturchef.

Den totala budgeten för uppbyggnaden av området är en miljon kronor. Kalix kommun står för 600.000 kronor och Tillväxtverket för resterande 400.000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om