Kalix PRO firade äldredagen

Den 1 oktober är lika med Internationella äldredagen. I Kalix fanns PRO på plats i Gallerian för att uppmärksamma dagen.

GODA RÅD. Maj-Britt Gustavsson fick goda råd av Niklas Berggren och Anders Johansson från räddningstjänsten.

GODA RÅD. Maj-Britt Gustavsson fick goda råd av Niklas Berggren och Anders Johansson från räddningstjänsten.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2012-10-02 06:00

I Kalix kommun bor 4.372 personer som är över 65 år. Av dem är 2.200 medlemmar i någon av kommunens PRO föreningar.

I Kalix PRO är det Ulla Granström som håller i ordförandeklubban. På måndagen fanns hon på plats i Gallerian för att vara med och uppmärksamma den av FN utropade internationella äldredagen. Inom föreningen arbetar man till stor del med fysiska aktiviteter - från vattengymnastik till bowling och dans.

-  Vi arbetar verkligen med folkhälsa. Med tanke på det vill vi se en förbättring av föreningsstödet som i dag är 20 kronor per medlem, säger hon.

När föreningen ordnar modevisning lockas många åskådare. Senast i förra veckan lockade den 120 besökare. Och förra året tilldelades Kalix PRO en utmärkelse som den förening i Norrbotten som hade ökat mest i medlemsantal under 2011.

Föredrag
Programmet för dagen erbjöd även ett föredrag om säkerhet i vardagen där Agneta Lipkin, krishanterings- och säkerhetssamordnare vid Kalix kommun delgav sina kunskaper. Och på eftermiddagen fick alla som ville möjlighet att möta socialnämndens ordförande Karin Nilsson (V) samt socialchef Anna-Greta Brodin.

-  Att bli äldre är något fint och det behövs en internationell äldredag, säger Ulla Granström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om