Balväder - från mycket blött till mindre blött

Så var det dags för årets vimmel i Grodparken inför den avslutande studentbalen. 180 par mötte nära och kära i ösregn innan det var dags för kortegen mot Folkets hus.

SKÅL. Lina Bergeskans och Fredrik Persson skålar i bubbel.

SKÅL. Lina Bergeskans och Fredrik Persson skålar i bubbel.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2012-06-07 06:00

De tunt klädda balgästerna slapp inte regnet när de gjorde entré till Grodparken och det traditionsenliga minglet inför kortegen mot Folkets hus. Men uppklädda kavaljerer utrustade med paraplyer klarade sin uppgift med glans och festfrisyrerna räddades. Och som traditionen bjuder kantades även Köpmannagatan av Kalixbor som trotsade regnet för att få se den ringlande paraden av uppklädda och förväntansfulla studenter på väg till de väntande festligheterna.

180 par
Först ut av de 180 paren var Henna Lampinen i egenskap av elevrådets ordförande, vid sin sida hade hon Elias Lundqvist och kvällen till ära anlände de i limousin till Grodparken.

-  Mamma fixade limousinen. Allt känns jättebra, säger Henna.

Önskar sol
I väntan på assistans av paraplyer uttryckte Sanne Jacobsson och Beatrice Svedjehed en enda önskan:

- Vi vill ha sol!

Så blev det inte men de verkade nöjda ändå. Balen var inledningen på slutet av tre års pluggande. Totalt tar drygt 200 elever studenten i Kalix på fredag. Och nationaldagen kunde väl knappast ha avslutats bättre. Ja, det var det där med solen förstås.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om