15 jobb på gång

Satmission AB utökar sin verksamhet i Kalix. Målet är 15 anställda inom tre år.

VÄXER. Målet är 15 anställda inom tre år, säger Conny Hedman, vd och delägare i Satmission tillsammans med Craig Philips, till vänster samt Urban Gustavsson som saknas på bild.

VÄXER. Målet är 15 anställda inom tre år, säger Conny Hedman, vd och delägare i Satmission tillsammans med Craig Philips, till vänster samt Urban Gustavsson som saknas på bild.

Foto: Britt-Louise Spets

Kalix. 2012-06-05 06:00

Allt började för åtta år sedan då företaget Swedish Satellite systems lade ner sin verksamhet i Kalix. Där jobbade bland andra Conny Hedman och Craig Philips. Tillsammans med kollegan Bert Larsson beslutade de sig för att bilda Satmission AB. Ett år senare lämnade Bert Larsson företaget och ersattes av Urban Gustavsson som är den tredje delägaren.

Sedan dess har verksamheten pågått i det tysta för Kalixborna, men det har sin förklaring. Kunderna finns i Stockholmsområdet och i utlandet. Totalt handlar det om ett 30-tal länder i världen men främst i östra Europa enligt företagets vd, Conny Hedman.

-  Vi har tagit fram egna produkter för att kunna sända radio och tv via satellit eller dator - från antenner anpassade för små personbilar till större varianter för stora sändningsbussar, säger Conny Hedman.

Redo att växa
I konkurrensen om kunderna har Kalixföretaget har specialiserat sig på produkter som är enkla att använda och nu är de redo för expansion. I september deltar de i en mässa i Amsterdam för att marknadsföra sig. Expansionen kräver investeringsmedel. Utöver egna medel har Innovationsbron AB, Norrlandsfonden, Startkapital i Norr AB samt Affärsänglar ur Startkapitals ägarkrets gått in med kapital.

-  Det rör sig om ett flertal miljoner, säger Conny Hedman.

Målet är att anställa 15 personer inom tre år med början till hösten. I ett första skede handlar det om att utöka säljkapaciteten.

-  Ett starkt team med genuin branscherfarenhet och ett stort intresse från välrenommerade internationella kunder gör att Innovationsbron väljer att investera i Satmission, säger Stefan Lundblom, Investment Manager Innovationsbron AB.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om