Förskolan tvingas stänga ännu en avdelning

Anticimex undersökte hela byggnaden och fann ännu ett rum med dålig luft. Nu stänger Fjällbackens förskola en avdelning till.

Fjällbackens förskola i Jokkmokk har tvingats stänga två avdelningar efter att Anticimex uppmätt dålig luftkvalitet.

Fjällbackens förskola i Jokkmokk har tvingats stänga två avdelningar efter att Anticimex uppmätt dålig luftkvalitet.

Foto: Tommy Borg

Jokkmokks kommun2019-10-30 15:39

För en dryg vecka sedan undersökte Anticimex en avdelning på Fjällbackens förskola i Jokkmokk efter att personal upplevt besvär i luftvägarna och ögonen. De upptäckte hälsoskadlig luft som orsakades från ett rum där det för 15 år sedan lagts en golvmatta ovanpå en gammal golvmatta.

Som resultat stängdes avdelningen Akka och barn samt personal trängdes ihop på andra avdelningar.

Under tisdagen nu i veckan kom Anticimex tillbaka för att undersöka hela byggnaden och man fann ännu ett rum som orsakade samma problem.

– De tittade igenom allt och i ett av rummen på avdelningen Kabla så var det en likadan mattläggning. Vi tar det säkra före det osäkra och har därför stängt även den avdelningen. Båda rummen har tidigare varit vattenlekrum, säger Monica Lundkvist, skolchef vid Jokkmokks kommun. 

Två av förskolans fyra avdelningen är nu avstängda tills att Anticimex provsvar är färdiga. Man hoppas att det ska komma i slutet av nästa vecka, och att det åter ska gå att vistas på avdelningarna så länge man stänger av rummen.

– Tills vidare får förskolan låna lokaler av skolan som sitter ihop med förskolan så det blir lite trängre för alla, men vi får försöka göra det bästa av situationen. Skulle det här bli långvariga problem så har vi en reservplan där vi öppnar en ny avdelning i Strukturum-huset, säger Monica Lundkvist.

Just nu har många av barnen höstlov men nu på måndag kommer alla tillbaka till skola och förskola.  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!