"Vi blir tvungna att slänga all korv"

Branden i Jokkmokkskorvs lokaler på måndagskvällen kunde stoppas tack vare de anställdas snabba ingripande. Men nu kommer produktionen ligga nere minst två veckor.  
- Allt livsmedel måste kasseras, säger Magnus Kvickström, ägare av Jokkmokkskorv.

Jokkmokk2011-11-28 23:49

Branden ska ha startat i en ugn och sedan spridits till taket. Men tre anställda på plats, däribland ägaren Magnus Kvickström, kunde hålla elden i schack tills räddningstjänsten var på plats.

- Vi kände av att det började lukta konstigt från ugnen och sprang dit för att kolla och såg då att det brann, säger Magnus Kvickström och fortsätter:

- En av oss kastade snö på elden och jag och en till spolade med vattenslang samtidigt som vi slog larm.

Tack vare att de reagerade så snabbt så spreds aldrig elden och räddningstjänsten hade vid 23-tiden lyckats släcka branden.

- Räddningstjänsten ska ha ett stort tack att de var på plats så snabbt, det kunde ha gått mycket värre, säger Magnus Kvickström.

Nu tvingas Jokkmokkskorv att slänga allt livsmedel och produktionen kommer att ligga nere i minst två veckor på grund av städning av lokalen.

- Men sen kommer produktionen att vara igång igen, säger Magnus Kvickström.

Två personer från räddningstjänsten kommer under natten att stå vakt för att se till så att elden inte startar igen.

Inga personer skadades i branden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!