Stororder på korv ger investeringar i Jokkmokk

Jokkmokkskorv har fått sin största order någonsin. Utbyggnad och fler anställda planeras av ägaren Magnus Kvickström.

Magnus Kvickström, Jokkmokkkskorv

Magnus Kvickström, Jokkmokkkskorv

Foto: Kurt Engström

Jokkmokk.2017-02-15 12:44

– Det känns jättespännande. Vi har tecknat ett tioårsavtal med Atria. Det garanterar 30 miljoner plus för oss årligen, och till det en ganska försiktig uppräkning på några miljoner ytterligare varje år, utifrån företagets ökning de senaste åren, säger Magnus Kvickström.

Han är ensam ägare till företaget som i dag har 20 årsanställda och en omsättning på 58 miljoner för 2016 – siffror som nu kommer att få en rejäl skjuts uppåt.

I morgon, torsdag, träffar han kommunens ansvariga för att diskutera utbyggnad av de befintliga lokalerna på 500 kvadratmeter. Om detaljplanen går igenom i mars kan företaget börja bygga ut i juni, och ökar då till 1 200 kvadratmeter. Tre personer kan då anställas, som kan bli uppåt tolv personer om några år.

De senaste åren har Jokkmokkskorv vunnit mängder av priser på den årliga branschmässan Chark-SM. Senast blev det utnämningen Bäst i Sverige på falukorv.

- Atria kommer att hjälpa oss med både marknadsföring och distribution och vi ska leverera till 500 butiker, jämfört med dagens 80, säger Magnus Kvickström.

Han tog över firman efter sin mamma 2008 och har vuxit i liten skala varje år. Storsäljaren i norr är Jokkmokkskorven. Söderut är en skinka som rökeldats med drivved populär.

– Vi plockar drivvedsstubbar ur fjällsjöar och de ger en egen rökt smak. Och så använder vi bara vissa utvalda delar från djuren, mest från norrbottniska slakterier, förklarar han en del av företagets inriktning på produkter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!