Karin Nordström håller på att ta fram ett norrbottniskt vinäger som är gjort på blåbär, hjortron och lingon.
– Det är under utveckling, jag kommer kanske ha det helt färdigt till marknaden och något som jag inte haft förut, jag har bara sålt litegrann av den hittills, berättar Karin.
Vinägern är helt gjord i Norrbotten på norrbottniska skogsbär.
– Man kan få komma och testa vinägret på marknaden, säger hon.
Hur många år har du drivit företaget?
– 8-9 år. Inte jättelänge. Men jag har haft karriär innan dess och ett liv innan jag startade mitt företag.
Hur många år har du deltagit på Jokkmokks marknad?
– Under alla år med företaget, men innan jobbade jag med Jokkmokks marknad åt kommunen.
Vad är det bästa med marknaden?
– Det är alla möten. Jokkmokk är en liten plats och vi är inte så många som bor här. Det är otroligt roligt med folk utifrån och alla dessa människor som tycker att det är en betydelsefull plats.
Vilket är ditt favoritbär?
– Det är nog hjortron. Jag tycker åkerbär är jättegott men det finns inte i Jokkmokk. Kråkbär är roligt att jobba med, det är lite utmaning att få fram något som är riktigt gott med kråkbär, det är ett nyttigt och bra bär.