Korv får gastronomiskt hederspris

Magnus Kvickström, VD på Jokkmokks korv, får M Sandal Foundations gastronomiska diplom.

PRISAD. Magnus Kvickström, vd för Jokkmokks korv, ska få ta emot ett gastronomiskt diplom.

PRISAD. Magnus Kvickström, vd för Jokkmokks korv, ska få ta emot ett gastronomiskt diplom.

Foto: Åsa Lindstrand

Jokkmokk2009-03-09 15:02

Priset delas ut för värdefulla insatser när det gäller landets matkultur. Priset kommer att delas ut vid en ceremoni på Hallwylska palatset i Stockholm.

- Jag ser det som ett erkännande av våra medarbetares kärlek till god mat, säger Magnus Kvickström. Enligt honom så är det de små detaljerna som gör korven så god. Allt från valet av råvaror till rökning och hängning. Förra året vann Jokkmokks korv Chark-SM med sin falu- och ostkorv. - Det kändes som att vinna OS. Och nu vinner vi igen det är helt otroligt. Jätteroligt De har inte firat sin vinst ännu men lite champagne ska det bli. Både för ledningen och medarbetarna. Magnus Kvickströms favoritsätt att äta sin prisade korv är tjocka skivor på hårt bröd. - Inget smör ska det vara. Och korven ska helst ligga framme lite först. Det blir mer smak då.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om