Vinnarna i Chark-SM 2016 korades på torsdagen i Göteborg. Jokkmokks Korv & Rökeri blev Svenska Mästare med sin Jokkmokkskorv basturökt i falukorvsklassen, en tävlingsklass de vunnit hela tre gånger tidigare. De fick också kvalitetsstämplar i guld för sju andra charkuterier.
– Det är största vinsten hittills. Alla i fabriken har levererat och jobbat hårt. Vi tänker på alla detaljerna, det är det som gör en vinnare, säger Magnus Kvickstöm, vd Jokkmokks Korv & Rökeri.
Domarnas motivering löd: "En otraditionell falukorv med hög köttkvalitet. Tydlig rökfärg, tät struktur och fast konsistens. Tydlig nötköttssmak, tydlig röksmak.
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Alla tävlande charkuterier har blindtestats enligt strikta kvalitetskrav av en kunnig domarpanel, för att kunna utse Sveriges bästa charkuterier Det är SP Food and Bioscience som arrangerar Chark-SM.