Effektiv utbyggnad av korvfabriken

Ett radikalt nytänkande vid utbyggnationen fördubblar produktionen hos Jokkmokks korv.
Dessutom sparar det pengar åt både kommunen och företaget.

JOKKMOKK2006-02-14 06:30
För att få effektivitet i sin produktion, bygger Jokkmokks korv ut sina lokaler med cirka 200 kvadratmeter. Fabriken hyr sina lokaler av Jokkmokks kommun. När kommunen anlitade en konsult för att räkna på utbyggnaden skulle notan sluta på flera miljoner kronor. I stället föreslog Jokkmokks korvs ägare Magnus Kvickström att han själv skulle gå in som byggherre och konsult. Från en beräknad byggnadskostnad på dryga fyra miljoner kronor för kommunen, sänkte han kostnaden med över tre miljoner till en slutsumma på dryga miljonen.<br>Långsiktigt tänkande<br>&nbsp;? Bygget i egen regi är långsiktigt tänkande. Eget arbete, egen finansiering och egen byggtakt sänkte radikalt kostnaderna. När bygget besiktigats och godkänts skiftar vi det till ägaren kommunen. Båda parter är vinnare ? både hyra och byggkostnad sänktes, säger en nöjd Magnus Kvickström.<br>Produktionslokalerna är för närvarande trånga och ineffektiva, ändå har produktionen successivt ökat genom åren. När den nya utbyggnaden blir klar om ett par, tre veckor, räknar man med att producera utan onödiga avbrott mellan produktbanden.<br>&nbsp;? Vi har varit här i tio år nu och lär väl så förbli. Nu räknar vi med en fördubbling av produktionen inom två år. Rökt skinka kommer att öka i volym, omsättningen beräknas då till 20 miljoner kronor. För tillfället är vi fem heltidsanställda och når vi beräknad omsättning, blir vi nog sju till åtta i arbete, avslutar Magnus Kvickström.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om