Anbudsregler stoppar lokal mat
- Vi försöker att handla lokala råvaror. Problemet är att vi måste följa anbudsförfarandet och handla från en leverantör som inte har alla närproducerade varor i sortimentet, säger kostchef Marianne Yngvesson.
- Det är ganska tokigt, särskilt då man tar miljöförstöringen i beaktande också. Drömmen vore att göra plättarna på plats men vi har varken personal eller utrustning för att göra det. Vi ställer krav på lokalproducerad mat i den mån det går. Det är också en kostnadsfråga som politikerna ansvarar för, säger Marianne Yngvesson.
Just nu pågår en ny livsmedelsupphandling för Jokkmokks kommun i samverkan med Pajala, Övertorneå, Kalix, Haparanda, Överkalix och Övertorneå.
- Vi diskuterade lokalproducerad mat vid senaste mötet men om det finns möjlighet att få det är en annan fråga, säger Yngvesson.
Att maten som serveras i kommunens regi inte ska vara genmanipulerad är ett lokalt politiskt beslut. Servera AB ger dessa garantier och utlovar att informera om det kommer in sådana produkter i sortimentet.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!