It-kontoret: Datorn lagad- men bortglömd

IT-kontorets tillförordnade chef Jörgen Larsson får i uppdrag att ta reda på varför Brönjaelevens dator saknas. Han säger att datorn är lagad, men bortglömd. "Det är den mänskliga faktorn som ligger bakom", säger Larsson, om fadäsen.

Flera av de levererade elevdatorerna under hösten haft haft fabrikationsfel enligt it-kontoret.

Flera av de levererade elevdatorerna under hösten haft haft fabrikationsfel enligt it-kontoret.

Foto: Alexander Olivera/TT

Bodens kommun2019-12-04 18:47

Enligt Larsson har man levererat ungefär 600-700 elevdatorer under hösten.  Ett trettiotal av dessa har sedan haft ett fabrikationsfel.

–  Vi håller att utreda orsaken med leverantören. Ibland kan det hända att det finns något måndagsexemplar men här har det varit  mer än vanligt, säger Larsson.

Vilka skolor är drabbade av trasiga elevdatorer?

– Det kan vara på alla skolor. Men här handlar det väl främst om högstadie- och gymnansieskolor som Björknässkolan, Stureskolan och Brönjaskolan.

Vad hände dem som blev utan datorer? 

– Ja, normalt finns en service, att vi skickar iväg datorerna och sedan får vi tillbaka datorerna via posten Där har vi haft stora problem.Vi ska fortsätta skicka dem på service men vi har nu ett utbyteslager med datorer . Den rutinen sattes in för några veckor sedan.

Varför saknas då den här eleven en ersättningsdator?

– Just den här elevens dator har blivit liggande i posthanteringen och vi har inte fått kännedom att den kommit tillbaka. Var den blivit liggande vet jag inte. Den är nu återfunnen och ska levereras under onsdagen.

Vems är ansvaret?

– Det är nog den mänskliga faktorn. Det är väldigt olyckligt det här.

– Vi kommer att sätta oss ned med vår driftleverantör och förvaltningen och se över rutinerna kring det här, säger Jörgen Larsson.

Bodens it-kontor har haft problem med elevdatorerna och deras leverantör. Något som drabbat eleverna.
Bodens it-kontor har haft problem med elevdatorerna och deras leverantör. Något som drabbat eleverna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!