"Kommentar? Kopiera min citat efter Frölundamatchen ..."

Två raka hemmaförluster inför ett fullsatt Coop Norrbotten Arena – då berättar Luleåcoachen Joakim Fagervall om besvikelsen.

Tungt. Joakim Fagervall och hans Luleå Hockey är inne i en rejäl formsvacka för tillfället.

Tungt. Joakim Fagervall och hans Luleå Hockey är inne i en rejäl formsvacka för tillfället.

Foto: Andreas Hillergren / TT

Ishockey/Luleå2015-09-25 22:47

En underprestation mot Frölunda i hemmapremiären slutade med en tämligen klar förlust.

När Coop Norrbotten Arena fylldes för andra gången den här säsongen och derbymotståndarna Skellefteå stod för motståndet var det dags igen.

Luleå Hockey underpresterade och förlorade klart.

– Du skulle kunna kopeira det jag sade efter matchen mot Frölunda. Vi bjuder på farten. De har fart nog ändå, men jag tycker vi är dålig på att bromsa den, säger Fagervall och fortsätter:

– Vi fastnar i ett stim där vi åker runt och tacklas, men istället går vi bort oss. Jag tycker vi har väldigt dålig tajming, säger Fagervall.

Luleåtränaren var egentligen bara nöjd med ledningsmålet och passningen från Toni Rajala till målskytten Jan Sandström, men i övrigt är det en match han gärna lägger bakom sig.

– Jag är ruggigt missnöjd med den här matchen också, Fagervall.

Skellefteåtränaren Hans Wallson var dessto nöjdare med sitt lags insats efter säsongens första derbyseger och menade att det var lagets bästa insats så här långt. Samma sak som Frölundas Roger Rönnberg sade efter Göteborgslagets match mot Luleå.

– Inte för att på något sätt ta någonting från Skellefteå, men till viss del måste det bero på oss. Vi gör det alldeles för enkelt för dem, säger Joakim Fagervall.

Under lördagskvällen möts lagen igen, men då i Skellefteå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om