Andersson: "Behåll Daniel Larsson, Luleå"

Daniel Larsson bör få en ny chans i Luleå hockey, enligt Kurirens Adam Andersson.

Daniel Larsson bör få en ny chans i Luleå hockey, enligt Kurirens Adam Andersson.

Foto: Petra Isaksson

Ishockey/kommentar2015-01-22 21:36

Joel Lassinantti blev flyttad från målgården till båset efter sin imponerade svit. Ett anmärkningsvärt beslut från Luleåtränarna, men samtidigt, har Niko Hovinen värvats till laget måste han få chansen någon gång.

Chansen kom mot Frölunda på bortaplan. Facit blev ett platt fall.

Även om det inte är några supertavlor så hade Hovinen kunnat agera bättre på samtliga fyra Frölundamål och en räddningsprocent på drygt 75 procent håller naturligtvis inte.

Jag såg värvningen av finländaren som en ersättare till Daniel Larsson. Känslan när Hovinen plockades in var att Larsson inte skulle fullfölja sin säsong i Luleå. Dessutom har Kuriren tidigare skrivit om att intresse för Daniel Larsson inte minst finns från Malmö.

Efter vad jag sett från Niko Hovinen tidigare och vad jag såg i kväll mot Frölunda har jag bara en känsla. Behåll Daniel Larsson, Luleå.

Bodensonen fick ingen bra start på säsongen med skador och sjukdomar. Larsson fick även spela innan Luleå fått ordentlig koll på sitt försvarsspel. Försvarsspelet kom när Lassinantti började storspela. Vad jag försöker säga är att Daniel Larsson har så mycket mer att ge och han borde få den chansen. Ska någon backa upp Joel Lassinantti som spelar sitt livs hockey så är det målvakten som inledde säsongen i klubben.

Niko Hovinen är såklart bättre än han visade upp mot Frölunda, men har Luleå ambitioner att gå långt i ett slutspel ser jag det som ett stort misstag att välja sina nya finska målvakt före Daniel Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!