Dags att handla utemöbler – här är tipsen

Luleås handlare rustar för fullt inför vårens ström av kunder som ska inhandla årets utemöbler. Extra har tagit reda på vilka utemöbler man bör satsa på i sommar.

Puffar. Carina Wikström ser till så att allt är piffigt och puffat på utemöbelsavdelningen.

Puffar. Carina Wikström ser till så att allt är piffigt och puffat på utemöbelsavdelningen.

Foto: Jessica Tervaniemi

Inredning2017-03-09 07:00

Än är vintern här. Men visst kan vi ana att våren är på väg. Solen visar sig allt längre och det är dags att börja fundera över hur vi ska göra med sommarens utemöblering.

Casa Wikström på Spantgatan har redan en hel del utemöbler att kika runt bland för den som vill vara i tid med vårens inhandling.

– Kunderna vill ha det underhållsfritt och möbler som tål att stå ute. Nu har det kommit nya tyger som tål det. Det finns ingen risk för röta och det är bara skaka av dynorna så är det torrt, säger Bert Wikström, Casa Wikström.

Vilka trender ser du när det kommer till årets utemöbler?

– Skillnaden mellan inne- och utemöbler håller på att suddas ut när det kommer till stilen. Utemöblerna ska vara lite grann som innemöblerna, fast tåla mer. Det ställer högre krav på en utemöbel än vad det gör på en innemöbel. Vi tycker om att vara utomhus och då ska det gärna vara mysigt.

Möbelhuset på Storheden laddar också upp för vårens rusch av kunder som ska köpa utemöbler.

– Det börjar gå mer åt det ljusa hållet på utemöbler vad gäller färger. Sedan är det fortsättningsvis underhållsfritt som gäller, exempelvis aluminiumstommar som är rostfria. Trämöblerna är i princip helt borta, säger Olle Carm, butiksansvarig för Möbelhuset på Storheden.

Vad ska man tänka på inför köpet?

– Tänk på att måtta innan ni åker i väg och handlar möblerna så att ni vet vad som får plats.

Extra tipsar inför köpet!

Provsitt före

Som med alla andra möbler man köper är det bra att provsitta sina utemöbler innan man går till kassan.

Förvaring vintertid

Även om du köper vädertåliga möbler sliter det på dem att förvara dem ute i det fria på vintern. Förvara dem helst under tak eller under presenning om möjlighet saknas. Borsta av presenningen från stora snömassor så att möblerna inte pressas sönder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om